Gemeente

Augustusmaand

Met zondag, 6 Augustus begint de Augustusmaand in de Broedergemeente. Omdat in deze maand een aantal gedenkdagen van de Broedergemeente gevierd worden, krijgt de geschiedenis van onze kerk in deze tijd bijzondere aandacht. Vanaf deze zondag worden ook de Augustusmaandlintjes gedragen. U kunt na de kerkdienst van 6 augustus zo een speldje meenemen. Het thema in dit jaar is: “God opent hart en oren”, vrij naar aanleiding van de tekst: “In de ochtend wekt Hij mijn oor om als leerling te horen.” (Jesaja 50:4 \ WV).

De tekst op de lintjes is dit jaar geïnspireerd door de eerste dagteksten van 26 oktober 2023. Dat zijn de dagteksten die in dit jaar voor onze kerkprovincie zin getrokken en als groet en bemoediging aan de hele kerkprovincie zijn verstuurd.

Uit deze dagteksten spreekt de wens en het vertrouwen uit, dat de goede boodschap van God in de wereld aan het werk is. Ze kan mensen aanmoedigen om verkondiger van het evangelie te worden, en ze kan de oren en de harten van diegenen openen, die de boodschap ontvangen. Lydia, een vrouw uit Tyatira, opende haar huis voor Paulus en liet zich dopen. Zij werd de leidster van de gemeente, die in haar woonplaats ontstond. Net als toen kan God ook nu nog de harten van mensen raken.

In de kerkdienst van 13 augustus stellen wij het motto van de maand centraal. Dan zingen wij ook het lied van “Hij wekt mij elke morgen” van de Duitse dichter Jochen Klepper, die door de tekst uit Jesaja 50:4 geïnspireerd is. Meer over dit leid leest u op kerkliedwiki.