Gemeente

Bij de dagteksten

Dagteksten en nog iets erbij
Het dagtekstenboekje is heel belangrijk. Het biedt voor iedere dag een stukje uit de Bijbel om mee te nemen in de dag en het verbindt ons met christenen in vele landen. U vindt in het Dagtekstenboekje voor elke dag twee bijbelteksten en een liedvers of kort gebed. Maar er is meer:

In het Duits: “Bethlehem”
De “virtuele Bethlehemkapel” geeft elke dag een korte actuele impuls aan de Dagteksten van de Broedergemeente.
Meer dan 600 jaar geleden hield Jan Hus zijn preken in de Bethlehemkapel in Praag met grote publieke belangstelling. Hij besprak de brandende kwesties van zijn tijd in de taal van het volk. Dit was niet zonder gevaar. De moord op Jan Hus op de brandstapel bracht de Boheemse Reformatie op gang. Hieruit ontstonden – via de oude Uniteit van de Boheemse Broeders – ook de Evangelische Broedergemeente.
Ongeveer 20 auteurs schrijven voor het Duitstalige “Bethlehem”. Zij brengen de dagelijkse teksten uit de Bijbel samen met wat veel mensen op dit moment beweegt, en zijn vaak zelf verrast.
De “Virtual Bethlehem Kapel” is beschikbaar met de Plus-versie van de Losungen app.
https://www.losungen.de/bethlehem | https://www.losungen.de/digital/app

In het Nederlands: De Ochtendgroet
De ochtendgroet is de Nederlandse vertaling van het dagelijkse Bethlehem (zie hierboven). Iedere ochtend komt er een nieuwe korte overdenking bij de dagteksten.
U kunt dit bericht via de mail. U kunt zich hiervoor aanmelden via: ochtendgroet@ebg.nl .
Wilt u de dagelijkse overdenking liever via WhatsApp ontvangen? Dan nemen contact op met ds. Stefan Bernhard via telefoonnummer 06 3038 3882.

Er is ook een Podcast
Sinds 16 juni 2020 is er een wekelijkse podcast bij de dagteksten. Iedere woensdag komt er een nieuwe aflevering bij de actuele Dagteksten.
Deze podcast is een aanvulling op het eeuwen oude boekje want de EBG gaat mee met haar tijd. Voor kenners zal deze podcast een verdieping zijn naast het boekje en voor nieuwkomers mag deze podcast een mooie kennismaking met de dagteksten zijn.

Een podcast is een soort radio uitzending en de populariteit van podcasts wordt met de dag groter. Er zijn podcasts over allerlei onderwerpen en thema’s. Ook christelijke podcasts. Om een groter publiek bekend te maken met de EBG en het Dagtekstenboekje, is er ook een Dagteksten podcast.
De podcast is te vinden op Spotify en abonneren op deze podcast is gratis en makkelijk zodat u geen aflevering hoeft te missen.
https://open.spotify.com/show/7f6T0lrw15xOzyefocdouH | https://nederland.ebg.nl/podcast