Gemeente

Christiansfeld 250 jaar

Zondag 13 augustus vond in Christiansfeld de viering van het 250 jarige bestaan van deze bijzondere gemeente plaats. Een gemeente die zijn oorsprong vindt in Zeist omdat Koning Christiaan de VII Zeist heeft bezocht . De Koning was zo onder de indruk van de pleinen dat hij de Hernhutters heeft uitgenodigd om een Broedergemeente in zijn land  op te richten.

Een groepje van 8 gemeenteleden uit Zeist is met de gemeente  Amsterdam Zuid Oost, die deze reis organiseerde, mee geweest. Op woensdag 9 augustus zijn we met de bus naar Denemarken vertrokken. Op zaterdagavond waren we in de zangdienst en wat is er gezongen! Op zondag de 13 e augustus was de preekdienst waarbij de kroonprins van Denemarken en zijn vrouw aanwezig waren.

Het was mooi om mee te maken dat op zondag de preekdienst was zoals altijd, niet aangepast aan het Koninklijke bezoek. Onder grote belangstelling liep het Koninklijk bezoek na de dienst naar het plaatselijke restaurant.                                   

Voor de broeders en zusters uit Amsterdam  was er ook veel aandacht door de mooie kleding en het prachtige zingen. We zijn door de gemeente Christiansfeld hartelijk ontvangen en verwend met een maaltijd op zaterdag en op zondagmiddag een PowerPoint presentatie over Christiansfeld  en een rondleiding door de plaats. We hebben zelfs kennis gemaakt met de Nederlandse ambassadeur van Denemarken die ons tijdens de presentatie kwam bezoeken omdat ze gehoord had dat er een groep uit Nederland zou zijn.

 We hebben genoten van de contacten met broeders en zusters uit verschillende landen.